Recept / Choklad med lavendelfrosting




Choklad- och lavendel Cupcakes


3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao av god kvalitet
1 st nypa salt
50 g smör
1 dl vispgrädde
1 msk lavendel (färsk eller torkad)
2 msk kallt kaffe
100g mörk kvalitetschoklad 70 %

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

4. Koka upp smör, vispgrädde och lavendel låt det koka i cirka en minut.

5. Blanda detta i äggsmeten och tillsätt kallt kaffe och gräddkoket.

6. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).

7. Rör ner chokladen i smeten.

8. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 3/4 med smet.

9. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Prova med en sticka, de ska inte vara kladdiga. Låt svalna.


Frostningen

250 g mörk kvalitetschoklad 70%
1.5 dl vispgrädde
1 msk lavendel (färsk eller torkad)
2 msk honung
1 st nypa flingsalt
1 msk smör
100 g philadelphiaost

Strössel eller lavendelblommor till garnering

Gör så här

1. Hacka chokladen fint i en hushållsmixer.

2. Koka upp vispgrädde, lavendel, honung, flingsalt och häll den över chokladen under mixning, tillsätt smör och philadelphiaost och ”pulsmixa”.

3. Fyll frostingen i en spritspåse med tyll och spritsa på varje cupcake. Garnera med strössel eller blommor.


hoppas ni kommer gilla dom ♥


puss ♥


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0