recept / vaniljcupcakes



Här kommer vaniljcupscaksen som några har frågat efter.
Bättre sent än aldrig ;)

Du behöver:

2 dl mjöl
1,5 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
en nypa salt
40 g osaltatsmör, rumstempererat
1 1/4 dl mjölk
1 ägg
½ tsk vaniljessens
i sats vaniljglasyr
karamellströssel, att dekorera med.




Gör så här

värm ugnen till 175 C

lägg mjöl, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke och vispa ihop
ingredienserna i låg hastighet med en elvisp tills
smeten får en grynig konsistens. tillsätt hälften av mjölken, lite i taget, och vispa tills den har blandats ned i smeten.

vispa under några sekunder samman ägg, vaniljessens och resten av mjölken i en separat bunke. häll ned det i mjölblandningen och vispa samman ingredienserna (skrapa ned ingredienser som fastnat på kanten med en slickepott). forsätt att vispa yttligare några minuter tills smeten är slät, utan att överarbeta den.

skeda upp smeten i pappersformarna till två tredjedelar och grädda i 20-25 minuter, eller tills bakverken är gyllenbruna och fjädrar tillbaka när du trycker lätt på dem med finger toppen.
det ska inte fastna något på en provsticka som sticks in i mitten.
låt bakvärken svalna något i plåten innan du tar ut formarna och ställer dem på ett galler för att kalna.

När de har kallnat kan du breda på vaniljglasyren och dekorera med karamellströssel
eller vad du vill ha för strössel.




Vaniljglasyren:

250 g florsocker, siktat
80g osaltat smör, rumstempererat
1/4 dl mjölk
några droppar vaniljessens

vispa ihop florsocker och smör till en slät smet med en elvisp på medellåg hastighet. sänk sedan till låg hastighet.
blanda ned vanilessensen i mjölken i en separat bunke och tillsätt sedan mjölkblandningen, några
matskedar i taget, i smörblandningen. när all mjölk har blandats ned
vispar du på hög hastighet. forsätt att vispa
glasyren tills den är lätt och fluffig, minst 5 minuter. ju längre glasyren vispas, desto fluffigare och lättare
blir den.


Hoppas dom smakar gott




puss ♥


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0